Pensioen, lijfrenten & toekomstvoorzieningen; Iets "verrekend"? De fiscale rekening volgt!

Docent: mr Frits van der Kamp

Ook bij de echtscheiding blijkt er een gedeelde toekomst: door de reguliere spelregels van de pensioenverevening blijft een "voorwaardelijke" binding aan de ex-echtgenoot.

Zit je daar als ex-partner en adviseur dan altijd aan vast? Nee, u kunt zelfs voordelig afwijken van deze spelregels.

De relatie met het huwelijksgoederenrecht en pensioenaanspraken ligt gevoelig en komt ruimschoots aan bod. Evenals de vroeger fiscaal voordelig afgesloten lijfrente, die partijen veelal onderschatten qua fiscale gevolgen. Gebruikelijk open deuren, fiscale valkuilen en aantrekkelijke alternatieven komen ruimschoots aan bod. Ook de relatie met de toekomstvoorzieningen in de "eigen BV", zoals pensioen of de gouden handdruk stamrechten (voor nieuwe gevallen in 2014 afgeschaft), zal weer tot interessante discussie aanleiding geven.

Alle oplossingen en aandachtspunten worden bespreken!  

Tijdens de cursus ‘Pensioen, lijfrenten & toekomstvoorzieningen; Iets verrekend? De fiscale rekening volgt!'   krijgt u een compleet overzicht van de problematiek bij de afwikkeling van het pensioen en de toekomstvoorzieningen alsmede van de mogelijkheden om de rekening te delen of zelfs een tegoedbon te schrijven. 

 

 Mr Frits van der Kamp

schept duidelijkheid voor later...

Aan de hand van wetgeving, jurisprudentie en casuïstiek wordt de problematiek inzichtelijk gemaakt. Door in kleine werkgroepen een casus op te lossen (en te verwerken in Split-Online), wordt kennis een vaardigheid

Cursustijd:

-          13:00 u – 20:15 u


inclusief lichte maaltijd vanzelfsprekend

Programma/agenda

- 12:30 u - 13:00 u                                   Ontvangst (met een broodje)
- 13.00 u - 17.30 u

Hoofdregels pensioen in de echtscheiding, de fiscale ins en outs van de lijfrente, de levensloop en gouden handdrukstamrechten toegelicht met korte cases.
(inclusief 2x 15 min pauze )

-  17.30 u - 18.15 u Dinnerbreak
- 18.15 u -  20.15 u Toepassing in een casus pensioen en BV
   

En verder:

  • € 349,- pp. excl btw; 
  • 6 NMI punten (categorie 2)
  • 6 Nova punten
  • 6 VMSN punten
  • Locatie: Regio Utrecht

Cursusdata

Geen toekomstige datum in de planning

Terug naar het overzicht