Terug

Nieuwsbrief Augustus 2014

  • Cursusoverzicht najaar online
  • Kennisbank

 

Cursusoverzicht najaar online

De cursussen voor het najaar zijn gepland en staan online.
In het overzicht vindt u de cursussen die ook in de eerste helft van het jaar zijn gegeven (Alimentatierekenen; Stiefouders, samengestelde gezinnen enzo; De Eigen Woning. Pas Op! Fiscaal Mijnenveld; Alimentatie & Ondernemer).

Nieuw:

Pensioen, lijfrenten & toekomstvoorzieningen; Iets "verrekend"? De fiscale rekening volgt!

In deze cursus leert u op welke wijze pensioenen en lijfrenteverzekeringen wél kunnen worden verdeeld en verrekend zonder dat bang hoeft te zijn dat de belastingdienst met een rekening komt.
Uiteraard, in het verlengde, leert u ook wat vooral niet gedaan moet worden wanneer men niet in spanning wil wachten op het moment dat de belastingdienst wel of niet met een rekening komt.

mr Frits van der Kamp

De cursus, gegeven door mr Frits van der Kamp, geeft u extra gereedschap en creativiteit om te verdelingen tot stand te brengen.

Op de site leest u meer >> 

 

Extra aandacht: 

Masterclass Onbewuste Drijfveren

Vaak worden succesvolle personen gevraagd naar het geheim van hun succes. Of wat ze andere mensen zouden adviseren die ook succesvol willen zijn. Vaak is het antwoord dat men vooral dicht bij zichzelf moeten blijven....????
Dat antwoord is vooral nuttig voor degenen die zichzelf kennen. Maar ook al ben je 24 uur per dag met jezelf onderweg, dan is dat nog geen garantie dat je jezelf ook echt leert kenen. 

Met de Masterclass Onbewuste Drijfveren gaat dat wel lukken. Het ontdekken van je drijfveren is een bijzondere en prettige ervaring. het maakt duidelijk waarom het één je makkelijk afgaat en het andere zoveel moeite kost. Inzicht in je drijfveren (en die van anderen) maakt het leven makkelijker, boeiender, evenwichtiger.

drs Monique Schouten

De masterclass Onbewuste Drijfveren wordt gegeven door drs Monique Schouten.

Op de site leest u meer >>

 

Nog één keer dit jaar!!!

De volgende cursussen worden dit jaar nog eenmaal gegeven:

Stiefouders, Samengestelde enzo (23-9-2014)
Ondernemer & Alimentatie (14-10-2014)
De Eigen Woning. Pas Op! Fiscaal Mijnenveld (15-10-2014)

 

Kennisbank

Momenteel werken we aan de opzet van een kennisbank. Er wordt gewerkt aan de architectuur, zodat de kennis makkelijk, efficiënt toegankelijk is. Tevens wordt de content bij elkaar gezocht en geschreven. Ons streven is de kennisbank vanaf 1 oktober toegankelijk te hebben, zodat u gedurende het laatste kwartaal kunt testen of de kennisbank toegevoegde waarde voor u heeft. In januari 2015 zal de kennisbank beschikbaar zijn op basis van een apart of uitgebreid abonnement.

In de volgende nieuwsbrief zullen we de redactie aan u voorstellen en u uitgebreider informeren.

Tenslotte...

  • Met verschillende makers van relatiesoftware is contact gelegd en worden koppelingen tot stand gebracht. Deze zijn nu in de testfase.
  • We hebben op dit moment nog geen idee hoe in 2015 de alleenstaande ouderkop bovenop het kindgebonden budget (KGB) gaat wordt ingepast in het alimentatierekenen. De alleenstaande ouder kop vervangt de alleenstaande ouderkorting. De alleenstaande ouderkorting verhoogt nu de draagkracht. Het KGB verlaagt het eigen aandeel in de behoefte van de kinderen. De vraag is of de alleenstaande ouderkop in de draagkracht of in de behoefte van de kinderen wordt meegenomen. Zodra dit duidelijk is, zullen we Split-Online hierop aanpassen.
  • Heeft u opmerkingen, aanvullingen, verbeterpunten.... blijft u ze mailen. Samen met u maken we Split-Online steeds iets beter.