Terug

Nieuwsbrief februari 2014 | Cursusoverzicht

Cursusoverzicht 1e halfjaar 2014


U ziet steeds meer cursussen verschijnen op onze site. Naast 2 alimentatiecursussen (basis en gevorderd) welke vooral bedoeld zijn om Split-Online te leren kennen en gebruiken, vindt u:

Cursus / training

docent

Het Split-Online Congres (13 en 14 maart 2014)

Zie hieronder

Stiefouders, samengestelde gezinnen enzo

mr Agnes van Wieren

De Eigen Woning. Pas op! Fiscaal mijnenveld!

mr Frits van der Kamp

De Ondernemer; Behoefte en Draagkracht, maar hoe?

mr Agnes van Wieren

Alimentatierekenen (basis) of (gevorderd)

Albert Rozendal

Masterclass onbewuste drijfveren

drs Monique Schouten

 

Uitgebreide informatie over de cursussen staat vanzelfsprekend op onze site.
Voor de meeste cursussen geldt: hoe meer zielen, hoe meer vreugd en hoe lager de kosten. Voor de cursussen Stiefouders, Eigen woning en de Ondernemer geldt dat deze ook razend boeiend zijn voor niet Split-Online gebruikers. Nodig uw collega’s in intervisiegroepen etc. vooral uit met u mee te komen. De kosten per opleidingspunt zullen op die manier snel dalen en dat maakt het vergaren van kennis nog plezieriger.
 

Één evement en workshop willen we hieronder extra uitlichten:


Split-Online Congres 2014

Zonder veel informatie vooraf hebben zich inmiddels 140 deelnemers ingeschreven. Keurig verdeeld over 13 en 14 maart.
We kunnen nu weer meer informatie geven over het congres.

Als het dan toch over geld gaat ...

... het congres zal worden gehouden in het bijzonder sfeervolle en voor de gelegenheid zeer toepasselijke Muntgebouw te Utrecht.
Ter voorkoming van misverstanden: het programma op de 13e en de 14e is identiek. Hopelijk bent u in de gelegenheid op één van de twee dagen het congres bij te wonen.

Opleidingspunten:

 • 4 NMI PE punten
 • 4 PO punten Orde van Advocaten

Onderwerpen:

Het congres zal inspelen op, aansluiten bij de actualiteit. Mocht het wetsvoorstel over partner- en kinderalimentatie er 12 maart liggen, dan krijgt u op het congres een toelichting daarop.

Onderwerpen die zeker aandacht krijgen:

 • Fiscaliteiten 2014 en de eigen woning; het kon toch nog complexer
 • De alimentatienormen 2014 vs fiscaliteiten 2014; de (principiële) vraagstukken die de praktijk moet oplossen!

Onderwerpen die aandacht kunnen krijgen:

 • Presentatie van het formulier “verrekenen en verdelen”
 • Wetsvoorstel partneralimentatie – kinderalimentatie
 • de interessantste uitspraken kinderalimentatie nieuwe richtlijn.

Veranderende regels en de kunst van het up-to-date blijven.
Op het Split-Online Congres vergaart u op ontspannen wijze de laatste kennis.
 

Congrestijden:

12:30 uur – 13:00 uur     Ontvangst
13:00 uur – 15:00 uur     Deel I
15:00 uur – 15:30 uur     Pauze
15:30 uur – 17:30 uur     Deel II
Aansluitend: Borrel

INSCHRIJVEN (Het Split-Online Congres is kosteloos):

Via het contactformulier>> kunt u zich inschrijven voor het congres. Nodigt u vooral een collega uit met u mee te komen.

 

And now for something
completely different …

Veel kennis is aan verandering onderhevig. Het ene jaar werkt het zus, het andere jaar zo. Oude kennis wordt vervangen door nieuwe kennis. Afbreken en opbouwen en na verloop van tijd was vroeger alles anders.

We willen u iets aanbieden dat blijft. Een fundament van kennis, kunde en vaardigheden waarop u naar believen kunt bouwen en uitbreiden.
Een workshop die niet gaat over fiscaal/jurische kennis ...
maar een workshop die gaat over u en over uw clienten. 


Masterclass onbewuste drijfveren
Ontmoet je onbewuste coach….en word de beste versie van jezelf!

Ruim 10 jaar geleden ontwikkelde psycholoog Monique Schouten de unieke V-cirkel: een methode om de onbewuste drijfveren van mensen op tafel te krijgen. Ze had door dat gedragsadviezen slechts een beperkte houdsbaarheidsdatum hebben en dat er meer voor nodig is om mensen echt in beweging te krijgen. Namelijk inzicht in je onbewuste drijfveer die ons 24/7 aanstuurt en al ons doen en laten bepaalt. Als je jouw onbewuste drijfveer kent, kun je veel meer uit jezelf en je leven halen. In deze Tweedaagse workshop gaan we op zoek naar jouw onbewuste drijfveer, jouw V-cirkel.

Bewuste mensen maken betere keuzes en doen minder op de automatische piloot. Ze zijn vitaler, gelukkiger en productiever. Leer daarom je V-cirkel kennen. Dan begrijp je wat jou motiveert, waarom jij doet wat je doet. En hoe je de beste versie van jezelf kunt worden!

Opbrengst

Tijdens de workshop kom je erachter dat je meer bent dan je gedrag. Sterker nog: je krijgt door dat je onbewuste drijfveer er steeds weer voor zorgt dat je in je comfortzone blijft en nieuw gedrag vermijdt.  Na deze twee dagen:

 • Heb je door dat er slechts negen drijfveren zijn: een beschrijft jouw persoonlijkheid tot op de millimeter
 • Begrijp je het verschil tussen gedrag en drijfveren
 • Ken je je eigen onbewuste drijfveer/V-cirkel
 • Snap je hoe je beperkende patronen kunt doorbreken
 • Ervaar je dat je keuze hebt en kun je dus voorkomen dat je een herhaling van jezelf wordt
 • Krijg je meer inzicht in de drijfveren van andere mensen

 

12 NMI - PE Punten
12 PO punten 

Opzet

De workshop is interactief van opzet. De V-cirkeltheorie wordt uitgelegd. Aan de hand van eenvoudige oefeningen, zelfreflectie en individuele coaching leren de deelnemers zichzelf beter kennen. Gedrag, woorden en andere uitingen van de deelnemers worden door Monique met humor maar altijd feilloos geanalyseerd en teruggevoerd naar de drijfveren. Liefdevol wordt mensen de spiegel voorgehouden. Hierdoor leer je op een totaal andere manier naar jezelf kijken en begrijp je pas echt hoeveel je op de automatische piloot doet. En wat er voor nodig is om dat te doorbreken.

Over Monique Schouten

Monique wordt internationaal gezien als expert op het gebied van onbewuste drijfveren, persoonlijkheid, enneagram en menstype. Ze is directeur van de V-cirkel Academie waar ze coaches opleidt en bewustwordingsprogramma’s organiseert. Daarnaast is ze veelgevraagd spreker, auteur en coach. Ze schreef diverse boeken en met de unieke       V-cirkel helpt ze mensen om zich bewust te worden van hun onbewuste motivatie.
Haar boek: De beste versie van jezelf! bereikt dit jaar de zevende druk. En begin maart verschijnt haar nieuwste boek: Je onbewuste coach, waarin wordt uitgelegd dat je alleen echt iets kunt veranderen in je leven als je je onbewuste drijfveer kent. Lees meer over Monique Schouten en haar werk op www.vcirkelacademie.nl

Investering

De 2-daagse workshop kost € 695,- exclusief BTW. Inclusief een heerlijke gezonde lunch, koffie,  thee en na afloop een drankje.
Ook krijgt iedere deelnemer het boek: De beste versie van jezelf! na afloop mee.

De ervaring van:

Albert Rozendal, ontwikkelaar van Split-Online.
Ik heb de workshop gevolgd. Voor mij was het de beste training ever, zoals dat tegenwoordig heet. Gegeven door de beste op haar terrein !!

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: “mijn drijfveer is plezier”. Voor mij is het belangrijk dat het leuk is.
Het leren kennen van mijn drijfveer was een verademing. Het verklaart zoveel gedrag. Pleziermakend gedrag maar ook pijnmijdend gedrag. Het inzicht in mijn drijfveer is nu een motor om plezierige acties met extra groot enthousiasme uit te voeren en pijnlijke ervaringen ook echt te ervaren. Het is bijzonder prettig echt te voelen dat bepaald gedrag daadwerkelijk bij je hoort.

Het is misschien niet de meest logische training om aan te bieden voor een uitgever van alimentatierekensoftware, maar we zijn ervan overtuigd dat deze training uw beroepsvaardigheden als mediator, advocaat vergroot. Inzicht in uzelf, inzicht in het gedrag van cliënten geeft u extra gereedschappen om uw cliënten bij te staan.

Daarnaast vinden we het leuk om u iets aan te bieden dat u in veel cursusaanbod niet zult tegenkomen.
Zo hebt u ook plezier van één van onze drijfveren!!!

Van Split-Online verwacht u het beste.
En met een training van Monique Schouten krijgt u dat!
Via het contactformulier>> kunt u zich inschrijven voor de Masterclass onbewuste drijfveren