Terug

Nieuwsbrief juni 2014

  • Cursussen
  • Samengestelde gezinnen ... stand van zaken
  • Koppelingen met CRM-software

 

Cursussen

De periode van zomervakanties nadert met rasse schreden. Tot die tijd hebben we (naast de gratis gebruikerscursus laatste vrijdag van juni) de volgende trainingen staan:

Plaats Datum Tijd Cursus Deelnemers
Utrecht - Youmeet 18-06-2014 09.30 u - 16:30 u Stiefouders, samengestelde gezinnen enzo 12
Utrecht - Youmeet 24-06-2014 14:30 u - 19:30 u De Eigen Woning. Pas op! Fiscaal mijnenveld! 10
Utrecht - Youmeet 25-06-2014 13.00 u - 20:30 u Ondernemer & Alimentatie 12

Het aantal deelnemers resulteert nu al in relatief lage kosten (hoe meer deelnemers, hoe goedkopen de cursus!!). Mocht u geïnteresseerd zijn in één van deze cursussen, geeft u zich dan nog snel op. De cursussen gaan zeker door!

NB: Het tijdstip voor de training 'Stiefouders, samengestelde gezinnen enzo' van 18 juni is vervroegd i.v.m. voetbal.

Wilt u zich aanmelden voor een training? Klikt u dan hier>>

Binnenkort zullen we het cursusprogramma voor de 2e helft van 2014 samenstellen. Zijn er onderwerpen waar u meer van wilt weten, laat u het ons dan vooral weten. Wanneer het enigszins mogelijk is daar invulling aan te geven, doen we dat graag.

Samengestelde gezinnen ... stand van zaken

Zoals al aangekondigd zouden we aan de slag gaan met een rekenmodule 'Samengestelde gezinnen', inmiddels door ons 'Samenloop' genoemd. Een breder begrip dan 'Samengestelde Gezinnen'.

Met de gebouwde module zijn we ondertussen in de testfase beland. Een heel gepuzzel. Wie is onderhoudsplichtig? Op basis van de inkomens van welke personen ontstaat de behoefte? Met hoeveel kinderen in het gezin moet rekening worden gehouden voor de berekening van de behoefte? Wordt voor kinderen KAL ontvangen? Voor welk deel van de behoefte is iemand onderhoudsplichtig? Hoe wordt de draagkracht verdeeld over de behoefte van alle kinderen waarvoor onderhoudsplicht bestaat? Wat te doen in geval van te lage draagkracht? De draagkrachten van wie moeten bij elkaar worden geteld? Voor welke personen kunnen we kunnen we gegevens invullen?

Veel vragen die beantwoord moeten worden. En wanneer de vragen zijn beantwoord, moet er het liefst automatisch iets uitrollen dat hout snijdt op grond van wetgeving en jurisprudentie.
We denken dat we een heel eind op weg zijn. Een uitwerking in getallen en een visualisatie van stamboom en gezinssamenstelling.

Uiteraard zullen we de nieuwe versie online zetten zodra dit verantwoord is. Voor alsnog is onze streefdatum 1 juli. Een lang gekoesterde wens van onze kant gaat dan in vervulling. En gelet op de deelname aan de cursus 'Stiefouders, samengestelde gezinnen enzo' en de vragen die wij krijgen over dit onderwerp ... ook een lang gekoesterde wens van u.

 

Koppelingen met CRM-software

Veel kantoren maken gebruik van CRM-software (customer - relationship - management). Hierin staan personalia, kinderen, inkomensgegevens, etc. Informatie die eveneens wordt ingevuld in Split-Online. 2 x dezelfde gegevens invoeren derhalve. Een koppeling tussen crm-software en Split-Online is zodoende efficiënt en logisch.
Zodoende zullen we bij leveranciers van crm-software gaan informeren naar de mogelijkheden.
We zullen in ieder geval contact opnemen met:

  • AI Automatisering - Mediation
  • BaseNet
  • Kluwer/Twinfield - Advocaat Centraal
  • SDU - Legal Eagle 

Wellicht werkt u met een ander programma. U kunt aan ons doorgeven met welk programma u werkt, zodat wij kunnen bepalen bij welke producenten we moeten informeren naar de mogelijkheden.

 

Graag ontvangen van u informatie. Over te organiseren cursussen, over crm-software, andere verbeterpunten.
Samen met u wordt Split-Online steeds een stapje beter.